Jablečný závin (štrůdl)

26. April 2012 | Recept pro vás uvařil(a)

Jablečný štrůdl tak, jak jej všichni známe od svých maminek. Na tomto receptu si rozhodně pochutnáte.

Ingredience
  • 1 vejce
  • listové těsto
  • rozinky nebo vlašské ořechy
  • vanilový (vanilkový) cukr
  • 5 jablek
  • hladká mouka na podsypání
Počet porcí

5 porcí

Doba přípravy

45 minut

Zařazení receptu

Chuťovky a předkrmy

Líbí se vám recept?

Postup přípravy

  1. Naloupeme si asi 5 jablek, které nastrouháme na struhadle na hrubo.
  2. Poté si rozválíme listové těsto.
  3. Doprostřed listového těsta naskládáme rovnoměrně jablka.
  4. Celý jeden sáček vanilového cukru rozsypeme na nastrouhaná jablka.
  5. Jablka posypeme mletou skořicí.
  6. Dle chuti přidáme rozinky nebo vlašské ořechy.
  7. Těsto nyní zavineme.
  8. Štrůdl dáme na plech, na kterém těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem ze všech stran.
  9. Plech dáme do trouby na 180° C přibližně po dobu 20-25 minut.
  10. Po vyndání štrůdlu z trouby necháme vystydnout. Poté posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.