Karlovarský knedlík

27. July 2015 | Recept pro vás uvařil(a)

Vynikající karlovarský knedlík, kterým uděláte opravdu dojem. Nejen, že skvěle vypadá, ale on i skvěle chutná. Jedná se o skvělou alternativu k tradičnímu houskovému knedlíku.

Ingredience
  • 12 housek
  • 6 vajíček
  • 1 snítku hladkolisté petrželky
  • 225 ml mléka
  • 9 lžic hrubé mouky
Počet porcí

6 porcí

Doba přípravy

15 minut

Přibližná cena

60 Kč

Zařazení receptu

Přílohy

Líbí se vám recept?

Postup přípravy

  1. Housky si pokrájíme na malé čtverečky.
  2. Oddělíme si žloutky od bílků.
  3. Z bílků si vyšleháme sníh.
  4. Nasekáme si na jemno petrželku.
  5. Smícháme si mléko s žloutky.
  6. Vezmeme si velkou mísu, do které si dáme petrželku a housky.
  7. Housky polijeme smíchanou směsí mléka a žloutků.
  8. Rukama pořádně promícháme.
  9. Jakmile budeme mít promícháno a mléko se vsákne, tak zaprášíme hrubou moukou a znovu promícháme lehce rukou.
  10. Na přidáme již vyšlehaný sníh a opatrně smícháme.
  11. Ze směsi si vytvarujeme kuličky.
  12. Každou z kuliček dáme na potravinářskou folii a kouli do ni zabalíme a ze strany utáhneme.
  13. Nožem uděláme do folie každého připraveného knedlíku několik vpichů nožem.

Vaření

  1. Připravíme si větší hrnec, ve kterém dáme vařit vodu.
  2. Do hrnce při varu vložíme knedlíky.
  3. Vaříme 15 minut.
  4. Jakmile knedlíky vyndáme z vody, tak je okamžitě vyndáme z folie.
Tip: Doporučujeme servírovat knedlíky rozkrojené na půl.

 

Fotografie