Nepečený piškotový dort

14. August 2013 | Recept pro vás uvařil(a)

Jednoduchý a rychlý recept, který zachutná i těm nejmlsnějším jazýčkům. Nezapomeňte jej však nechat po přípravě na několik hodin odležet v lednici.

Ingredience
  • 3 polévkové lžíce kakaa (granko)
  • 1 vanilkový cukr v sáčku
  • 1 polévková lžíce moučkového cukru
  • 800 g zakysané smetany
  • 2 velká balení piškotů
Počet porcí

10 porcí

Doba přípravy

15 minut

Zařazení receptu

Moučníky a dezerty

Líbí se vám recept?

Postup přípravy

  1. Zakysanou smetanu si vyndáme z kelímků do dvou misek.
  2. Do první misky se zakysanou smetanou dáme jednu polévkovou lžíci moučkového cukru a jeden pytlíček vanilkového cukru. Obsah řádně promícháme.
  3. Do druhé misky se zakysanou smetanou dáme tři polévkové lžíce granka a směs znovu pečlivě promícháme.
  4. Připravíme si dortovou formu, do které na dno vyskládáme po celé ploše piškoty.
  5. Na piškoty nalejeme zakysanou smetanu z první misky a rovnoměrně rozetřeme po piškotech.
  6. Vyskládáme další patro piškoty, které polijeme nyní však hnědou zakysanou smetanou, kterou máme smíchanou s grankem.
  7. Tvoříme další patra dortu nastřídačku tak, aby se nám mezi piškoty střídala bílá a hnědá zakysaná smetana.
  8. Trochu zakysané smetany si však necháme stranou na poslední vrstvu, na kterou už nebudeme pokládat piškoty. Tuto horní vrstvu potřeme libovolnou námi připravenou zakysanou smetanou a dort je hotov.
  9. Na vrch dortu můžeme nasypat pár lžic granka na dozdobení.
  10. Dort necháme v ledničce před podáváním ztuhnout. Čím delší dobu dort v lednici stráví, tím měkčí bude. Nejlepší jej nechat odležet alespoň na několik hodin.