Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený piškotový dort s banány a šlehačkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečený piškotový dort s banány a šlehačkou - postup přípravy

Krémový dezert potěší při každé příležitosti, obzvláště když voní po banánech a slaďounké čokoládě! Výjimečně lahodný dort se hodí pro běžné i slavnostní příležitosti. Pochutnají si na něm nejen malí gurmáni, kteří se nemohou banánů nabažit, ale také velcí milovníci sladkého, které potěší chuť exotického ovoce spolu s hořkou čokoládou a nasekanými oříšky! Přípravu nadto zvládne úplně každý!

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Recept na přípravu krémového dezertu s banánem je snadný a potěší každého. Stačí si připravit hrnec, do kterého rozklepněte vejce a přidejte cukr. Začněte míchat kovovou metlou, přidejte vanilkový cukr a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Až po vyšlehání vajec s cukrem přisypejte prosátou mouku a kukuřičný škrob. Nalijte trochu mléka o pokojové teplotě a přesuňte hrnec na plotýnku. Zahřívejte za stálého míchání, aby ve směsi nevznikly hrudky a dolévejte zbytek mléka. Vařte na mírném ohni a neustále míchejte, aby se hmota nespálila. Vznikne směs podobná pudinku. Sundejte z plotýnky, přendejte do misky a dejte vychladnout. Přikryjte folií nebo alobalem, případně pravidelně zamíchejte, aby na povrchu nevznikl škraloup.

2. KROK

Po vychladnutí rozšlehejte elektrickým mixérem, vznikne krém s jemnou, hladkou texturou. Během šlehání přidejte změklé máslo a opět dobře prošlehejte, směs se po pár minutách hezky propojí.

3. KROK

Banány oloupejte a potřete čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Připravte si cukrářské piškoty. Formu na biskupský chlebíček nebo tunel vyložte potravinovou folií. Namočte piškoty do mléka a vyložte jimi dno. Polovinu krému rozetřete na piškotovou vrstvu. Na krém položte banány, potřete zbytkem krému. Navrch opět položte piškoty namočené v mléce. Zakryjte potravinovou folií a uložte do chladničky přes noc.

4. KROK

Další den vyklopte dezert z formy, vyšlehejte sladkou šlehačku do tuha, potřete vršek i boky. Posypte nasekanými oříšky a čokoládou a můžete servírovat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů