Okurková limonáda (okurkáda)

5. November 2013 | Recept pro vás uvařil(a)

Skvělé (nejen letní) osvěžení nabízí okurková limonáda. V obchodech se prodávají hotové koncentráty, které můžete smíchat pouze s vodou, avšak je lepší si udělat okurkádu vlastní, která je o mnoho zdravější.

Ingredience
  • litr vody
  • 1 salátová okurka
  • 1/2 citronu nebo limetky
  • 2 lžičky třtinového cukru
Počet porcí

4 porce

Doba přípravy

5 minut

Zařazení receptu

Nápoje

Líbí se vám recept?

Postup přípravy

  1. Salátovou okurku nakrájíme na kostičky buď oloupanou nebo neoloupanou. Pokud okurku neoloupete, tak bude mít limonáda tmavší barvu.
  2. Nakrájenou okurku hodíme do nějaké hlubší mísy, například do mísy na zadělávání těsta.
  3. Do misky přilejeme litr studené vody a přidáme ještě dvě lžičky třtinového cukru.
  4. Pomocí tyčového mixéru okurku s vodou pořádně promixujeme.
  5. Vezmeme si nádobu, ve které budeme dávat později hotovou limonádu do lednice na vychlazení, a přes jemné sítko scedíme namixovanou směs.
  6. Okurkovou limonádu máme hotovou. Před podáváním nechte řádně vychladit v lednici.