Párky v těstíčku

16. October 2013 | Recept pro vás uvařil(a)

Lahodně vypadající předkrm, který můžete jíst teplý nebo studený, dle vaší chutě. Pokud připravíte tuto svačinku pro své děti do školy, určitě ji nepřinesou zpátky domů a pořádně si na ni pochutnají.

Ingredience
  • 130 g drůbežích párků
  • listové těsto
  • hladká mouka
  • kečup
  • pórek
  • mléko
  • 1 vejce
  • Volitelně
  • sýr na posypání
Počet porcí

4 porce

Doba přípravy

30 minut

Zařazení receptu

Chuťovky a předkrmy,

Líbí se vám recept?

Postup přípravy

  1. Rozválíme listové těsto, které si podsypeme hladkou moukou, aby se nám při válení nelepilo.
  2. Z rozváleného listového těsta si vykrájíme obdélníky o šířce přibližně 10 cm.
  3. Párky nakrájíme na takovou délku, aby nám zaplňovali obdélníky listového těsta napříč.
  4. Obdélníky listového těsta potřeme kečupem a na kečup poklademe na kolečka nakrájený pórek.
  5. Na obdélník těsta dáme párek a párek zabalíme. Tímto způsobem si doděláme všechny zbývající párky v těstíčku.
  6. Připravené párky v těstíčku dáme na plech a potřeme rozmíchaným vejcem, ke kterému přidáme trochu mléka.
  7. Než dáme plech do trouby, tak můžeme volitelně ještě párky v těstíčku posypat strouhaným sýrem.
  8. V troubě pečeme přibližně 15 minut a to v předem vyhřáté troubě na 220 °C. V průběhu pečení průběžně kontrolujte, aby se vám těsto nepřipálilo.

Fotografie