Pečenky

10. September 2012 | Recept pro vás uvařil(a)

Rychlé a jednoduché pečenky, na kterých si pochutná celá rodina. Už jste je zkusili samotné s máslem? My ano, stojí to za tu námahu!

Ingredience
  • 1 kg brambor
  • olej
  • sůl
Počet porcí

2-4 porce

Doba přípravy

30 minut

Přibližná cena

20 Kč

Zařazení receptu

Bezmasá jídla

Líbí se vám recept?

Postup přípravy

  1. Vezmeme kilo brambor. Brambory pečlivě umyjeme a nakrájíme je na krátké plátky.
  2. Plech do trouby vymažeme olejem, aby se nám pečenky nepřilepily na plech.
  3. Po celém plechu vyskládáme plátky brambor.
  4. Brambory můžeme ještě lehce potřít olejem a nakonec je posolíme.
  5. Připravený plech dáme do předehřáté trouby (okolo 220° C) a necháme je upéct dozlatova.
  6. Přibližně po 20–25 minutách vyndáme plech z trouby a můžeme servírovat.

Videorecept

Žádný komentář. Buďte první!

Komerční sdělení