Slaný štrůdl

26. April 2012 | Recept pro vás uvařil(a)

Příprava slaného štrůdlu se od tradičního českého jablečného závinu moc neliší. Místo jablek však přidáváme šunku, salám a plátkový sýr.

Ingredience
  • listové těsto
  • šunka
  • vysočina (nebo jiný suchý salám)
  • plátkový sýr
  • kečup
  • pepř
  • grilovací koření
  • hladká mouka
  • 1 vejce
Počet porcí

5 porcí

Doba přípravy

45 minut

Zařazení receptu

Chuťovky a předkrmy, Pizzy a slané koláče

Líbí se vám recept?

Postup přípravy

  1. Rozválíme si listové těsto.
  2. Těsto potřeme po celé ploše jemným nebo ostrým kečupem dle vaší chuti.
  3. Na kraj těsta začneme vyskládávat ingredience. Nejprve rozprostřeme šunku, na ni dáme suchý salám a nakonec plátkový sýr. Ingredience by neměly přesahovat přibližně 2/3 těsta.
  4. Nyní začneme těsto balit. Začínáme od kraje, u kterého jsme pokládali ingredience. Jakmile máme zabaleno, tak pečlivě přimáčkneme kraje, aby nám těsto při pečení drželo svůj tvar.
  5. Štrůdl dáme na plech, kam si předem připravíme pečící papír.
  6. Rozšleháme si jedno vejce, kterým pak potřeme těsto ze všech stran.
  7. Plech dáme do trouby předehřáté na 170° C. Pečeme přibližně 20-25 minut, než bude štrůdl dozlatova.

Fotografie