Šneci

26. April 2012 | Recept pro vás uvařil(a)

Chutný studený předkrm s příchutí pizzy, kterým uděláte radost nejen návštěvě. Šneci se přípravou velice podobají štrůdlu naslano.

Ingredience
  • listové těsto
  • šunka
  • vysočina (nebo jiný suchý salám)
  • plátkový sýr
  • kečup
  • hladká mouka
Počet porcí

4 porce

Doba přípravy

40 minut

Zařazení receptu

Chuťovky a předkrmy, Pizzy a slané koláče

Líbí se vám recept?

Postup přípravy

  1. Rozválíme si listové těsto.
  2. Těsto potřeme po celé ploše jemným kečupem.
  3. Na kraj těsta začneme vyskládávat ingredience. Nejprve rozprostřeme šunku, na ni dáme suchý salám a nakonec plátkový sýr. Ingredience by neměly přesahovat přibližně 2/3 těsta.
  4. Nyní začneme těsto balit. Začínáme od kraje, u kterého jsme pokládali ingredience. Jakmile máme zabaleno, tak pečlivě přimáčkneme kraje, aby se nám těsto neodlepovalo.
  5. Těsto dáme na prkénko a začneme krájet šneky.
  6. Odkrajujeme “šneky” o přibližné šířce 1 cm.
  7. Nakrájené šneky rovnou pokládáme na plech.
  8. Na každého šneka naneseme na plechu ještě trošku kečupu, který rozetřeme po celé ploše šneka.
  9. Plech dáme do trouby předehřáté na 170° C. Pečeme přibližně 15-20 minut, než budou šneci dozlatova upečeni.

Fotografie