Zapečené vepřové plátky s bramborem a se šlehačkou

7. September 2012 | Recept pro vás uvařil(a)

Vynikající zapečené brambory s vepřovými plátky, šlehačkou a měkkou cibulkou. Zaručený recept proto, aby si pochutnala celá rodina.

Ingredience
  • 4 plátky vepřového masa
  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • kmín
  • sůl
  • olej
  • pepř
  • smetana
Počet porcí

4 porce

Doba přípravy

1 hodina a 15 minut

Zařazení receptu

Hlavní jídla,

Líbí se vám recept?

Postup přípravy

  1. Zapékací mísu vytřeme olejem.
  2. Naklepané vepřové plátky osolíme, opepříme a vložíme je na dno zapékací mísy.
  3. Maso můžeme pokapat lehce olejem.
  4. Na maso dáme cibuli nakrájenou na kolečka.
  5. Na kolečka máme nakrájené také brambory, které rovnoměrně položíme do zapékací mísy.
  6. Brambory osolíme.
  7. Navrch opět přidáme nakrájenou cibuli.
  8. Na závěr toto všechno zalijeme smetanou. Pokud chcete, můžete také lehce posypat kmínem.
  9. Zapékací misku přikryjeme a dáme ji do předehřáté trouby na 160 °C. Pečeme přibližně hodinu.

Pokud chcete mít brambory stejně křupavé jako máme my na obrázku, stačí tak 20 minut před koncem pečení sundat horní část zapékací misky a brambory se vám krásně dodělají dokřupava.