Vláčná tvarohová buchta - postup přípravy
Tato vláčná tvarohová buchta s medovým těstem a vanilkovým krémem bude hitem na vašich oslavách a jen se po ní zapráší. Navíc je jednoduchá na přípravu a suroviny v ní jsou běžně dostupné. Hodí se skvěle k jakémukoliv nápoji jako skvělý tvarohový zákusek.
Na těsto
Na krém:
Na smetanovou náplň:
Začněte tak, že si vypracujete těsto. V misce si smíchejte mouku, máslo, moučkový cukr, žloutky, med a jedlou sodu.
Zpracujte hladké těsto, které poté rozdělte na dvě části. Vymažte si dva příslušné plechy a vysypte je moukou, aby se těsto na plechy nepřipálilo.
Obě části těsta vyvalte podle tvaru plechu a dejte péct při teplotě 180 stupňů zhruba na 8 minut. Po upečení odlepíme nožem těsto od plechu.
Do kastrolu přidejte mléko, krystalový cukr, vanilkový cukr, žloutky a vanilkový pudink.
Přiveďte k varu a vytvořte si tak hustý krém, ten nechte vychladnout (povrch zakryjte kouskem fólie, aby se na povrchu pudinku neudělal škraloup).
Do vychladlého krému vmíchejte máslo a mixérem všechno vyšlehejte.
Teď si připravte smetanovou náplň tak, že si vyšleháte smetanu ke šlehání společně s vanilkovým a krystalovým cukrem.
Poskládáme si celou buchtu. Na medový plát naneste vanilkový krém a na ten zase smetanovou náplň. Nakonec poklaďte druhý plát.
Tvarohovou buchtu nechte v lednici, těsto krásně změkne a nakrájejte na kousky.
Ještě před krájením můžete buchtu ozdobit posypáním moučkovým cukrem.