Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Banánový koláč s mlékem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Banánový koláč s mlékem - postup přípravy

Také milujete banány a všechny recepty z nich? My také – jsou totiž rychlé, šťavnaté a lahodné. Dnes vám ukážeme, jak připravit jednoduchý banánový koláč s mlékem. Dezert má vlhkou strukturu, takže se doslova rozpouští v ústech.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V mixéru rozšlehejte 3 banány s rostlinným olejem. Poté přidejte cukr a vejce. Hmotu šlehejte zcela do hladka, minimálně po dobu 5 minut.




Do těsta přidejte také mléko a mouku a znovu řádně promíchejte. Poté přidejte prášek do pečiva, a ještě jednou těsto pořádně promíchejte.

Zapékací misku vymažte olejem a vysypte ji moukou. Nalijte těsto do formy a dejte jej do trouby péct na 60 minut při 180 stupních.

Během domy pečení kontrolujte, jak koláč postupně hnědne. Pokud byste měli pocit, že je nahoře již zbytečně tmavý a hrozí, že by se mohl připalovat, pomůže, pokud formu překryjete alobalem. Máte hotovo, jakmile je špejle vytažená z těsta zcela suchá a neulpívají na ní žádné drobečky. Nemusíte se bát, že by byl koláč suchý – těsto je díky banánu a mléku velmi vláčné a výsledný dezert je velmi lahodný a v krku nijak nedrhne.

Koláč si můžete připravit kdykoliv na něj máte chuť. Recept je snadný a nejsou potřeba žádné náročné ingredience, takže může velmi snadno posloužit jako běžný dezert po nedělním obědu nebo jako svačina pro děti. Pokud jej ale chcete pozvednout na vyšší úroveň, jde to velmi snadno. I tento dezert je možné proměnit ve sváteční moučník, který můžete bez obav nabídnout i návštěvě. Jak na to? Dezert výborně chutná se šlehačkovým krémem a ozdobit jej můžete i čokoládovými hoblinkami. Stačí jen vyšlehat smetanu a přidat do ní trochu vanilkového cukru – vznikne velmi lahodný a svěží krém, který s dezertem nádherně chuťově ladí.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů