Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bleskurychlá domácí pizza

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bleskurychlá domácí pizza - postup přípravy

Milují vaše děti nebo třeba i partner pizzu? Pak jim nekupujte tu z pizzerie, ale vsaďte na lahodnější domácí. S následujícím receptem ji budete mít připravenou do půl hodiny a všichni se budou ve výsledku oblizovat.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte s výrobou vláčného těsta na pizzu. V míse si smíchejte hladkou mouku spolu s kefírem, vejci, krupicovým cukrem, jedlou sodou, solí a vypracujte rukama vláčné těsto polotuhé konzistence.




Nyní si k ruce vezměte plech a vymažte jej trochou slunečnicového oleje. Na jeho dno navrstvěte připravené kefírové těsto a dobře rozprostřete.

Kompletace domácí pizzy a její pečení v troubě

V dalším kroku na kefírové těsto naneste rajčatovou omáčku a majonézu. Obě suroviny rozprostřete pomocí rovnoměrně mašlovačky. Na omáčku následně naneste na kostičky pokrájenou libovou šunku a dejte zapékat do trouby na cca 20 minut při teplotě 170 °C.

Posledních deset minut pak dopékejte pizzu s nastrouhaným tvrdým sýrem na povrchu, aby vznikla křupavá krusta.

Servírování rychlé domácí pizzy + tipy na různé variace

Upečenou domácí pizzu vyjměte z trouby, pokrájejte na přiměřeně velké kusy a podávejte teplé. Jinak je možné na těsto ve výsledku navrstvit cokoliv, co máte rádi (třeba olivy, kukuřici, ananas). Místo šunky lze použít i konzervovaného tuňáka a červenou cibuli na kolečka pokrájenou. Tvrdý sýr můžete rovněž nahradit mozzarellou. Ať už použijete jakékoliv ingredience, nechte si chutnat.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů