Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Boloňské těstoviny

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Boloňské těstoviny - postup přípravy

Celá řada amatérských kuchařů dělá při přípravě boloňských těstovin mnoho zbytečných chyb. Poradíme vám, jak při jejich vaření docílit toho nejdokonalejšího výsledku. Je to velice jednoduché.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si očistěte mrkve a cibuli. Tu nakrájejte najemno a osmahněte na olivovém oleji s rozpuštěným máslem. Posléze si nahrubo nastrouhejte loupané mrkve a přidejte je k cibuli. Stále restujte ze všech stran. V další fázi přisypte hovězí maso a dobře promíchejte. Nyní je možné směs okořenit dle chuti solí, pepřem či muškátovým oříškem. Zhruba po pěti až deseti minutách restování přilijte suché bílé víno a provařte do úplného vyprchání. Nakonec ještě přijdou na řadu rajčata. Omáčku dobře prohřejte a pak odstavte z plotny. Nyní se pusťte do správného vaření těstovin.




Teď si dejte vařit na plotnu mírně osolenou vodu a až začne vřít, vložte do ní těstoviny. Vařte do změknutí, respektive al dente (na skus).

Pak si k ruce připravte suchou pánev a do ní vložte pomocí cedníku uvařené těstoviny. K nim ještě přilijte asi naběračku vody, v které se vařily.

Následně vše promíchejte, zjemněte případně kouskem másla, přidejte připravenou boloňskou omáčku, chvíli pokrm prohřejte a podávejte se strouhaným parmazánem. Přidat lze i čerstvou nasekanou bazalku.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů