Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová klobása

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Bramborová klobása - postup přípravy

Domácí bramborová klobása byla dlouho připravována slovanskými národy. Do tohoto receptu se promítli různé národní chutě, ale hlavní složkou všech klobás je strouhaná bramborová hmota, kterou můžete smíchat s masem a cibulí. Cibulová šťáva je důležitá pro brambory, které díky ní nebudou tmavnout a budou stále vypadat skvěle a čerstvě. Stejně jako na jakoukoli jinou klobásu, i zde budete pochopitelně potřebovat přírodní střívko, které budete plnit chutnou směsí. Jako maso jsme zvolili hrudí, ale můžete samozřejmě zvolit i jinou část masa podle toho, co máte nejraději. Zapomínat byste neměli ani na koření, které zde neuvádíme. Sůl a pepř je naprostý základ, ale pokud budete chtít chuť ozvláštnit, můžete přidat např. majoránku.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejdříve si musíte připravit střívko. Naplňte ho horkou vodou nebo ho dobře očistěte a opláchněte trochou vody s přídavkem octa, pokud se vám podařilo sehnat domácí střívko. Poté můžete začít připravovat brambory. Oškrábejte se, nastrouhejte a vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu. Na pánvi usmažte nadrobno nakrájené hrudí s houbami a cibulí. Je důležité, aby byly kousky všech surovin skutečně malé, jinak se vám bude střívko špatně plnit.




Smíchejte všechny dříve připravené produkty, sůl a pepř. Nyní můžete opatrně naplnit střívka. Nechte na konci malé kousky, které svážete takovým způsobem, že vytvoří tvar klobásy. Dále proveďte několik vpichů jehlou nebo párátkem po celé délce. Pečte klobásy v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 40 až 50 minut. Jako příloha je skvěle hodí salát, který bude vyvažovat sytost a hutnost samotné klobásy.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů