Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová roláda se zelím

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bramborová roláda se zelím - postup přípravy

Brambory a zelí si vskutku rozumí. Když se snoubí tyto dvě ingredience v pokrmech, je to lahůdka. Nyní jsme si pro vás připravili v podstatě vegetariánskou roládu z brambor, která je zelím plněná. Pokrm osloví zcela určitě i masožravce. Je velmi vydatný a také zdravý.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jako první si oloupejte brambory, omyjte je, pokrájejte na kostky a dejte v mírně osolené vodě vařit do měkka.




Dále si omyjte zelí a nesekejte ho na drobné nudličky. Cibuli si oloupejte a nakrájejte najemno. Také je potřeba oloupat si mrkev a nastrouhat ji nahrubo. Všechny tyto ingredience smíchejte a dejte do hluboké pánve restovat na slunečnicovém oleji. Zasypte zeleninu cukrem, osolte, opepřete, přisypte i trochu papriky a duste pod poklicí do té doby, než bude vše měkké.

Až se brambory uvaří, sceďte je a rozšťouchejte. Až vychladnou, tak k nim vložte vejce, osolte, opepřete, vsypte hladkou mouku a vypracujte homogenní vláčné těstíčko. To rozválejte na kousku potravinové fólie a naneste na tento plát podušené zelí s cibulí a mrkví.

Pečlivě zabalte a vložte roládu do plechu s pečícím papírem. Zapékejte dozlatova cca 20 minut při teplotě 170 °C.

Až se bramborová roláda upeče, ihned ji podávejte pokrájenou na menší kousky. Skvěle k ní bude chutnat například dip ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Pokud se přeci jen neobejdete bez masa, můžete jej podávat k roládě. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů