Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový salát trošku jinak

Bramborový salát trošku jinak - postup přípravy

Bramborový salát – pokrm, který si pravděpodobně každý připravuje podle svého vlastního receptu. Každý je tedy skutečný originál. Někdo ho dělá se šunkou, uzeným masem, někdo přidává červenou řepu nebo jablíčko, někdo ho dělá dokonce bez brambor. Kdo však chce zaexperimentovat, může se inspirovat právě v tomto receptu. Bramborový salát s uzenou klobásou.

Ingredience pro:
1 porce

Nejdříve si uvařte brambory, mrkev a vajíčka. Množství použijte dle chuti a dle požadovaného množství salátu. Ty poté nakrájejte obvyklým způsobem. Nekrájejte však na příliš malé kousky, ty se výsledku změní ve směs, kdy přesně neuhodnete, co máte zrovna na jazyku.




Do mísy, ve které již máte nakrájené brambory a mrkev a protlačená vajíčka přidejte hrášek, nakrájenou bílou cibuli a nakrájené okurky. Dále přidejte nakrájené kousky šunky a klobásy.

Klobásu můžete přidat vařenou ale i neuvařenou. Záleží na vaší volbě.

Nakonec přidejte majonézu a všechny ingredience pořádně promíchejte. Nejlepší je nechat salát odstát několik hodin v lednici, aby se všechny chutě co nejlépe propojily.

U majonézy se doporučuje přidat vždy jen tolik, kolik se chystáte sníst. Pokaždé tak máte majonézu v salátu čerstvou a zpomalte tím jeho kažení.

Bramborový salát je jedním z oblíbených pokrmů v České republice, ale i jinde ve světě. Nejlepší je podávat jej jako přílohu k řízkům, smažené rybě, ale i jiným druhům masa.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů