Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Delikátní těstíčka na obalování

Delikátní těstíčka na obalování - postup přípravy

Určitě znáte klasické těstíčko na obalování zeleniny a masa, které se skládá z vejce, mouky a mléka nebo vody. My vám však přinášíme několik chutných vylepšení, které váš pokrm přímo povznesou. S těmito triky získáte křupavé a zároveň jemné chuťovky pro každou příležitost.

Ingredience pro:
1 dávka

Klasické těstíčko

Sýrové těstíčko

Sladké těstíčko

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Kuchařské triky pro dokonalé těstíčko

V případě, že chcete získat výbornou směs na obalování nejrůznějších surovin, zkuste se řídit jednoduchými radami:




  • Všechny ingredience důkladně rozmíchejte, aby byla hmota hladká a bez hrudek.
  • Pro vzdušnost a větší křehkost přidejte do směsi na těstíčko perlivou vodu.
  • Směs na obalování nechte „odpočinout“ v lednici po dobu 90 minut.
  • Abyste získali jemnější a nadýchanější těstíčko, je vhodné šlehat vaječné bílky a žloutky zvlášť.

Recept na klasické těstíčko na obalování

Na přípravu směsi budete potřebovat tyto komponenty:

  • voda: 100 ml
  • hladká mouka: 120 g
  • vejce: 4 ks
  • slunečnicový olej: 1 lžíce
  • sůl a mletý pepř: dle chuti

Jak připravit klasické těstíčko na obalování?

Nejprve si oddělte bílky od žloutků. Ty vyšlehejte spolu s hladkou moukou, solí, pepřem, slunečnicovým olejem a vodou do hladka. Poté se pusťte do šlehání bílků. Z těch vytvořte tuhý sníh a zakomponujte jej do těstíčka se žloutky. Vmíchávejte postupně metličkou, aby byla směs krásně nadýchaná.

Recept na sýrové těstíčko

Pokud si chcete maso, či zeleninu ozvláštnit, připravte si z těchto ingrediencí těstíčko sýrové:

  • hladká mouka: 4 lžíce
  • majonéza: 3 lžíce
  • vejce: 4 ks
  • strouhaný tvrdý sýr: 100 g
  • sůl a případně mletý pepř: dle chuti

Jak připravit sýrové těstíčko?

Do středně velké misky si nastrouhejte nahrubo tvrdý sýr a postupně jej propojte s ostatními surovinami, aby vám vzniklo homogenní těsto na obalování nejrůznějších potravin. Skvělé budou v tomto těstíčku kuřecí prsa, nebo třeba mrkev, celer, či petržel.

Tip na závěr: Sladké těstíčko na ovoce

Pro ty jedince, kteří rádi mlsají sladké, je vhodné těstíčko z těchto surovin:

  • smetana na vaření: 150 ml
  • vaječné žloutky: 3 ks
  • hladká mouka: dle potřeby
  • moučkový cukr: dle chuti
  • špetka soli

Ve směsi je vhodné obalovat různé druhy ovoce, jako jsou jahody, banány, nebo třeba broskve.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů