Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kuřecí párky

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí kuřecí párky - postup přípravy

Dopřávají si vaše děti s oblibou k snídani párečky? Pak jim připravte raději domácí verzi, která je mnohem zdravější než ta kupovaná. Vyhnete se tak různým konzervantům, dusitanům a podobně. A ta chuť! Je neskonale lahodná!

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

K ruce si vezměte sekáček na maso a vložte do něj kuřecí prsa, změklé máslo, vejce, loupanou a na kousky pokrájenou cibuli, osolte, opepřete a vše přelijte mlékem.




Ze surovin vytvořte jemnou kaši, kterou přeneste do mísy.

Nyní začněte tvořit domácí kuřecí párky. Utrhněte si kousek potravinové fólie a poklaďte na ní dvě lžíce kuřecí směsi.

Posléze zarolujte do tvaru párku a okraje dobře utěsněte uzlem.

Připravené polotovary vložte do vroucí vody a vařte asi čtvrt hodiny.

Uvařené kuřecí párky vyjměte z vody, nechte zchladnout a poté rozbalte z potravinové fólie.

Můžete je jíst takto vařené (jak teplé, tak studené) anebo je opečte na pánvi s trochou oleje. Hodit se bude k pokrmu jakékoliv pečivo, jako například chléb, houska, rohlík, bageta a podobně. Porci lze doladit i studenou omáčkou dle preferencí (kečup, tatarka). Přejeme vám dobrou chuť.

Rozhodně se nemusíte fixovat na výše uvedenou recepturu. Možné je do masového těsta na párečky zakomponovat i jiné oblíbené ingredience. Chutný bude například stroužek česneku, strouhaný tvrdý sýr (čedar, eidam, ementál), čerstvé jemně nasekané bylinky typu petržel, koriandr nebo třeba chilli koření (pokud párky nejsou určené dětem).

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů