Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí párky v těstě

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí párky v těstě - postup přípravy

Domácí preclíky, klobásy nebo párky v těstě jsou úžasné nejen pro děti, ale také dospělé. Jde o skvělý a poměrně jednoduchý způsob, jak připravit občerstvení pro návštěvu nebo jednoduše potěšit svou rodinu. Za necelou hodinu můžete připravit 24 kusů tohoto jedinečného pokrmu a nasytit tak velké množství lidí. Nezáleží přitom na tom, jestli je použijete jako občerstvení nebo večeři.

Ingredience pro:
24 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Droždí a cukr rozpusťte ve vlažném mléce. Do misky dejte mouku, přidejte mléko a droždí. Trochu promíchejte, přidejte vejce, osolte, promíchejte a nakonec přidejte vychlazené rozpuštěné máslo. Těsto dejte na teplé místo a nechte asi hodinu kynout. Poté ho dejte na lehce zaprášenou pracovní desku. Těsto rozválejte asi na 4 mm. Pomocí kráječe na pizzu udělejte proužku asi 1-5 cm široké.




Vezměte párek a zabalte ho do těsta.

Pás trochu roztáhněte a tím se těsto přilepí na párky. Vrstvy by se měly mírně překrývat. Poté je nechte 30 minut odpočívat.

Potřete je žloutkem smíchaným s trochou mléka. Podle potřeby přidejte mák nebo sezamová semínka.

Pečte na 200 stupňů po dobu 20-25 minut. Podávat je můžete teplé i studené s hořčicí a kečupem podle chuti.

Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť. Vaše rodina i návštěvy si je zaručeně vychutnají.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů