Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pečené bramborové chipsy

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí pečené bramborové chipsy - postup přípravy

Čas od času je potřeba nějaký ten okamžik s přáteli a rodinou ozvláštnit výtečnými chuťovkami k vínu či pivu. Jednu takovou si můžete nyní připravit. Jedná se o domácí bramborové chipsy s tymiánem a odlehčenou tatarskou omáčku, který lupínky dokonale ochutí.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Brambory si nejprve řádně omyjte a očistěte od poškozených částí. Slupku pak ponechejte. Následně brambory pokrájejte na asi půlcentimetrové plátky a vložte je do velké mísy.




Dále ochuťte solí, sušeným tymiánem, zakápněte olivovým olejem a pečlivě promíchejte. K tomu můžete použít menší mísu, kterou přiklopíte tu větší.

Pečení domácích bramborových chipsů a přípravy tatarské omáčky

Nyní si k ruce vezměte plech s pečícím papírem a vyskládejte na něj jednotlivé plátky okořeněných brambor (neměly by se překrývat). Pak vložte do předehřáté trouby a pečte asi dvacet minut při teplotě 220 °C.

Mezitím si zhotovte tatarskou omáčku. Do misky vložte bílý jogurt, majonézu, přidejte i jemně strouhanou kyselou okurku, lisované česneky a pečlivě promíchejte. Dip nechte vychladit v lednici.

Servírování domácích bramborových chipsů

Upečené bramborové chipsy s tymiánem nechte krátce zchladnout a podávejte s domácí tatarskou omáčkou z jogurtu, okurky, česneku a majonézy. Pokud si připravíte tuto lehčí verzi chuťovky, rozhodně nemusíte mít výčitky svědomí, jako kdybyste snědli na posezení sáček s kupovanými chipsy. I dip je o dost dietnější než tatarka z obchodu. Přejeme vám dobré chutnání.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů