Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí tuňáková paštika

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Domácí tuňáková paštika - postup přípravy

Nemusíte získat zrovna čerstvý kus uloveného tuňáka, abyste mohli připravit tuhle skvělou domácí tuňákovou paštiku. Bude vám úplně stačit tuňák z konzervy a pár dalších chutných přísad, abyste zvládli výrobu téhle skvělé rybí dobroty. Tato pomazánka poslouží jako skvělý předkrm s čerstvým domácím pečivem, anebo prostě jako rychlá, chutná a zdravá večeře.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Konzervovaného tuňáka slijte od přebytečného oleje a maso vložte do mixéru. Přidejte k němu také máslo, smetanu, citronovou kůru a šťávu, čtvrtku čerstvého kajenského pepře nebo jiné oblíbené chilli papričky. Přidejte i sardelové filety a propláchnuté a dobře okapané kapary, dochuťte solí a pepřem a spusťte mixér. Mixujte celou směs tak dlouho, dokud nevytvoříte úplně hladkou a homogenní pastu.




Výslednou paštiku pak z misky mixéru důkladně vyškrábejte do misky, vyrovnejte její povrch špachtlí, zakryjte ji igelitovou potravinářskou fólií a vložte do lednice chladit zhruba 8 hodin nebo přes noc, aby se příchuti surovin rozležely a paštika ztuhla.

Před podáváním tuňákovou pěnu v misce dobře promíchejte, aby opět získala krémovou konzistenci, posypejte její povrch najemno krájenou petrželovou natí a natí řapíkatého celeru a podávejte s krekry nebo tousty.

Velmi dobře tato pomazánka chutná podávaná na mladých a křehkých stoncích řapíkatého celeru, které vypadají jako malé lodičky. Ty naplňte paštikou a vyskládejte je po obvodu talíře. Vypadá to neskutečně efektně, v kombinaci s chutí mladého celeru je to velká dobrota – a navíc zdravá!

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů