Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Francouzské bramborové krokety s uzeninou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Francouzské bramborové krokety s uzeninou - postup přípravy

Chystají se k vám přátele na návštěvu, nebo plánujete rodinnou narozeninovou party? Bez bramborových kroketů s uzeninou se žádná akce nemůže obejít! Ochutnejte tuto šťavnatou dobrotu a nebudete se moci odtrhnout.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si oloupejte, omyjte a pokrájejte brambory. Pak je vložte do hrnce s vodou a vařte do měkka asi dvacet minut. Nakonec sceďte a v hrnci je rozšťouchejte. Ochuťte také parmazánem, sušeným oreganem, solím, pepřem, vsypte hladkou mouku a vytvořte homogenní těstíčko.




Nyní si nakrájejte na menší kusy vámi preferované libové klobásy a obalte je důkladně bramborovým těstíčkem. Posléze jednotlivé porce vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct do trouby na půl hodiny při 180 °C.

Hotové bramborové krokety plněné uzeninou podávejte ideálně s kečupem, nebo třeba i s hořčicí, tatarskou omáčkou či majonézou. Nejlepší jsou tyto chuťovky samozřejmě teplé. Přejeme vám dobré chutnání.

Jste vegetariáni a přemýšlíte, co by se tak do bramborových kroket hodilo? Vyzkoušejte těstíčkem obalit například jakýkoliv tvrdý sýr. Nejvhodnější bude gouda či kvalitní čedar. Skvělé budou krokety i s modrým sýrem či mozzarellou. Ostatně obalit vláčným bramborovým těstem lze i čerstvou zeleninku jakéhokoliv druhu (například loupanou mrkev, papriku, celer, petržel). Masožravci zase mohou kromě klobásky volit i libovější šunku, drůbeží párek (ten ocení hlavně děti), nebo slaninu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů