Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrachová polévka tak trochu jinak

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Hrachová polévka tak trochu jinak - postup přípravy

Krémovou hrachovou polévku všichni dobře známe. Jedni ji milují, druzí ji moc nemusí. Že by existovala nějaká jiná polévka připravená z hrachu, to se k většině z nás nedoneslo. A samozřejmě, že existuje! Když poněkud zaonačíte postup, pak získáte lahodnou a neskutečně aromatickou polévku, která si získá vaše srdce a už nikdy nebudete chtít žádnou jinou! Hlavní roli tu hrají uzená vepřová žebírka, brambory, a vepřové maso. Pokud se vám to líbí, níže najdete podrobný recept na její přípravu.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vepřové maso umyjte pod tekoucí vodou a osušte ho papírovými utěrkami. Nakrájejte ho na malé kostky a v míse je promíchejte se solí a pepřem podle chuti. Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a když je dostatečně horká, vhoďte na ni ochucené maso, které osmažte ze všech stran dozlatova.

Mezitím, co se maso smaží, si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné kostičky. Když je maso osmažené, přihoďte cibuli pod něj a společně restujte, dokud cibulka nezezlátne.

Uzená žebra rozkrájejte na jednotlivé kosti a přihoďte je na pánev k masu a cibuli. Promíchejte a smažte další 2 minuty. Pak obsah pánve vyklopte do velkého hrnce, zalijte vodou, osolte, opepřete, přidejte bobkový list a dobře propraný hrášek a nechte na středním ohni 40 minut vařit a probublávat. Během tohoto procesu odstraňujte z hladiny polévky vysráženou pěnu.

Po doběhnutí čtyřicetiminutového vaření vyjměte z polévky žebra. Očistěte a oškrábejte brambory, rozkrájejte je na menší kostky a přidejte je do polévky. Tu pak dále vařte, dokud brambory nezměknou.Mezitím z žebírek oberte uvařené maso a poté, co se brambory dovaří, vraťte maso zpátky do hrnce, přidejte nasekanou jarní cibulku, vařte dalších 5 minut a odstavte ze sporáku.

Dobrou chuť.




Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů