Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Japonské kuličky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Japonské kuličky - postup přípravy

Jako dezert si nemusíte připravovat jenom typicky české a notoricky známé pokrmy. Pokud je vaším cílem vytvořit si něco nového a unikátního, zkuste tyto japonské kuličky. Proč právě ty? Jsou skvělou menší chuťovkou, jsou jednoduché na přípravu a zapomínat nelze ani na to, jak lahodné jsou.

Ingredience pro:
12 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vytvořte základ těsta

Jelikož používáme sušené droždí, není třeba připravovat kvásek, což dobu přípravy velmi urychlí. Těsto proto nachystejte tak, že smícháte mléko, droždí, dále také mouku, cukr a samozřejmě i sůl. Vše by se mělo důkladně propojit a zpracovat. Takto připravené těsto dejte do mísy, tu přikryjte utěrkou a dejte na 20 minut nakynout na teplé místo.




Vmíchejte máslo

Když těsto nakynulo, můžete použít máslo. To by mělo být dostatečně povolené a také nakrájené na menší kousky. Máslo opatrně vmíchejte do těsta a to je třeba opět důkladně hníst. Poté z něho vytvořte bochánek, dejte ho do mísy, přikryjte utěrkou a dejte znovu na teplé místo. Nyní na dvě hodiny.

Tvořte kuličky

Když je těsto hotové a nakynuté, můžete se pustit do tvorby japonských kuliček. Postupně odřezávejte stejné množství těsta, aby byly všechny japonské kuličky stejně velké. Z připraveného množství by jich mělo být 12. Jejich tvar vytvoříte jednoduše ve svých dlaních.

Dejte je na plech

Hotové připravené kuličky můžete postupně pokládat na plech, který je dobré vyložit pečicím papírem. Klidně mohou být vyrovnány blízko sebe. To že se spojí, není na škodu. Lehce je poprašte kukuřičným škrobem a jste připraveni na pečení.

Pečte při klasické teplotě

Tou klasickou teplotou je standardních 180 stupňů Celsia. Jakmile má trouba tuto teplotu, vložte do ní plech a váš dezert. Doba pečení je zhruba 20 minut. Následně je vyndejte, nechte je při pokojové teplotě vychladnout a poté se můžete pustit do servírování.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů