Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Játrové knedlíčky do polévky

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Játrové knedlíčky do polévky - postup přípravy

Domácí polévky jsou něco, co Češi jednoduše milují. Jsme velcí milovníci polévek obecně a připravovat je doma je samozřejmě mnohem levnější a vaše rodina je za to jistě vděčná. Už nevíte, jakou další polévku jim připravit? Vyzkoušejte tento recept na polévku s vesnickými játrovými knedlíčky, které přinesou do vaší kuchyně zcela novou chuť, kterou si všichni jistě užijete.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Játra jako první umyjte, usušte, nakrájejte a očistěte od odpadu. Nastrouhejte krustu žemle a namočte ji do vody. Na malé pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli na lžíci tuku, promíchejte se zelenou petrželkou a také ji trochu orestujte. Namočenou žemli dobře zbavte vody, vložte do mísy, přidejte játra, vejce, strouhanku, sůl, pepř, cibuli a zelenou petrželku a dobře promíchejte.




Směs dobře zpracujte a poté ji nechte asi půl hodiny odpočívat. Malou lžičkou namočenou ve vroucí vodě udělejte pěkný podlouhlý knedlíček, několik okamžiků počkejte. Poté můžete vmíchat půl lžíce strouhanky a z celého množství postupně udělejte knedlíčky a uvařte je. Po dvou až třech minutách je přiveďte pomalu k varu a nechte vařit, dokud nebudou hotové. Když je rozkrojíte napůl, vnitřek nesmí být tmavě červený.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů