Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché a chutné kuřecí řízky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jednoduché a chutné kuřecí řízky - postup přípravy

Kdo by nemiloval řízky, ať už jsou telecí, vepřové nebo kuřecí. A právě ty si nyní můžete připravit podle jednoduchého receptu. Na závěr se pak můžete inspirovat skvělými tipy, jak takový obyčejný řízek vylepšit.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si kuřecí maso očistěte od blanek a jiných nedokonalostí a každé prso seřízněte na dva tenčí pláty.




Poté opačnou stranou nože (naproti ostří) nasekejte strukturu řízků.

Plátky následně osolte dle preferencí a obalte ve strouhance z obou stran.

Nyní si k ruce vezměte větší pánev, kápněte do ní trochu slunečnicového oleje a rozpalte ho.

Poté kuřecí řízky smažte dozlatova z obou stran.

Před servírováním nechte přebytečný tuk okapat na papírových kuchyňských utěrkách. Hodit se bude k řízkům třeba bramborová kaše, šťouchané brambory nebo čerstvý chléb.

Doplnit porci lze i o kyselé okurky či dochucovací omáčky typu tatarka, majonéza a kečup. Přejeme vám dobrou chuť.

Různé variace kuřecích řízků a tip na kořeněné stripsy

Kuřecí řízečky lze obalovat před smažením nejen v obyčejné strouhance, ale třeba i v pivním těstíčku nebo rozmělněných kukuřičných lupíncích. Jinak pokud máte v oblibě kuřecí stripsy z fast foodů, můžete si je připravit i sami doma. Potřebovat budete tyto suroviny na marinádu:

  • uzená mletá paprika: 1 lžička
  • pikantní mletá paprika: 1 lžička
  • solamyl: 1 a ½ lžíce
  • mletý pepř: 1 lžička
  • sušené oregano: 1 lžička
  • kari koření: 1 lžička
  • sůl: 1 lžička
  • voda: cca 80 ml

Ze všech ingrediencí připravte homogenní směs, kterou nalijte na připravené kuřecí maso. Marinovat jej nechte ideálně přes noc v lednici. Poté obalujte standardním způsobem v trojobalu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů