Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché jednohubky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Jednoduché jednohubky - postup přípravy

Sestavit dobré menu na party může být někdy složité zvláště, snažíte-li se trefit do chutí většímu počtu osob. Mezi klasické jednohubky můžete přidat také tyto rajčatové, které svou svěží zeleninovou chutí doplní variabilitu celého menu, a navíc jsou velmi vhodné pro osoby, které se zcela vyhýbají pečivu. Příprava je rychlá a jednoduchá a výsledek potěší každého, kdo se snaží držet štíhlou linii.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jednohubky připravíte podle následujícího postupu:




  1. Vejce je potřeba uvařit natvrdo – vložte je do osolené vody, přiveďte k varu a nechte je 8-10 minut povařit.
  2. Mezitím si důkladně omyjte rajčata, odstopkujte je a nakrájejte na plátky (kolečka) o tloušťce přibližně 0,5-1 cm.
  3. Rozložte kolečka rajčat na talíř a na povrchu osolte.
  4. Připravte si kopr – omyjte jej a najemno nasekejte.
  5. Na stejné kousky nakrájejte také zelenou cibulku.
  6. Jakmile jsou vejce uvařená, schlaďte je a oloupejte.
  7. Připravte si misku a nastrouhejte do ní vařená vejce na jemném struhadle.
  8. Přidejte kopr a cibulku, a poté do misky prolisujte dva stroužky česneku.
  9. Přidejte majonézu, dosolte a dopepřete, a následně důkladně promíchejte.
  10. Připravenou směs rozprostřete lžící na rajčata.

V této fázi jsou jednohubky připraveny k podávání. Pokud si je chystáte dopředu, je potřeba je uchovávat v chladu – nejlépe v lednici. Jednohubky lze podávat samostatně, nebo k nim nakrájet malé kousky čerstvého pečiva, ideálně celozrnného. Rajčata ráda pouštějí šťávu, proto je potřeba je nechávat na nesavém podkladu (ideální je keramický talíř), k podnosu nezapomeňte přidat ubrousky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů