Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemné tvarohové koláče

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 100 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jemné tvarohové koláče - postup přípravy

Chystá se k vám rodinná návštěva a vy stále přemýšlíte, jakou sladkou dobrotu pro ně připravíte? Už si nemusíte dělat vrásky! S tímto receptem rozhodně neuděláte chybu. Tvarohové koláče si zamilují úplně všichni.

Ingredience pro:
18 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte přípravou těsta na koláče. V míse smíchejte vejce, krystalový cukr, sůl, teplé mléko, vodu a také rozdrobené čerstvé droždí. Poté přisypte prosátou hladkou mouku, rozpuštěné a zchladlé máslo a vypracujte vláčné homogenní těsto. To přikryjte utěrkou a nechte kynout asi hodinu.




V další fázi si připravte tvarohovou náplň. Měkký tvaroh si v míse vyšlehejte s vejcem, bramborovým škrobem, krystalovým a vanilkovým cukrem. Poté vyjměte těsto z mísy na pomoučený vál a rozdělte na asi 18 stejně velkých kousků. Z nich tvořte bochánky a nechte dokynout pod utěrkou další čtvrt hodinu. Nakonec bochánky zploštěte dlaní, vytvarujte okraje a dovnitř naneste odpovídající množství tvarohové náplně. Okraje pomažte vaječným žloutkem a pečivo vyskládejte na plech s pečícím papírem. Po dalších patnácti minutách kynutí dejte koláče péct na čtvrt hodiny při 200 °C.

Upečené koláče s tvarohem vyjměte z trouby, posypte moučkovým cukrem a nechte zchladnout. Podávejte například s šálkem kvalitní kávy, s ovocným čajem, nebo s teplým kakaem. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů