Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemný koláč z krupičky, kakaa a rumu

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Jemný koláč z krupičky, kakaa a rumu - postup přípravy

Není nic lepšího, než chutný a jednoduchý recept na koláč, který můžete připravit z levných surovin. A přesně takový recept vám dnes přinášíme. Jde o trochu netradiční koláč, do kterého patří i klasická, dětská krupička, ale také rumová esence a kakao. Jeho chuť je naprosto jedinečná a přitom je poměrně snadné a rychlé ho připravit.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Sirup

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V první řadě připravte těsto. Nalijte vodu do hluboké mísy, přidejte olej, rumovou esenci a dobře promíchejte. Přidejte cukr a míchejte metličkou, dokud se nerozpustí. Poté přidejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Přidejte olej a vyložte plech papírem na pečení a předehřejte troubu na 180 stupňů. Vložte plech do trouby na 35 minut a poté jej nechte vychladnout. Studené těsto nakrájejte na dva stejné pláty.




Na sirup smíchejte vodu, cukr a rumovou esenci, dokud se cukr úplně nerozpustí. Na přípravu krému musíte dát vodu a cukr do hrnce, míchat, dokud se cukr nerozpustí, poté nechat vodu vřít. Když se vaří, přidejte krupici a neustále míchejte vidličkou, dokud nezhoustne. Hrnec odstavte a nechte krém vychladnout.

První plát korpusu dejte na talíř, polijte polovinou sirupu a rovnoměrně na něj natřete krupicový krém. Přidejte druhou část korpusu a zalijte zbývajícím sirupem. Koláč můžete poprášit moučkovým cukrem a kokosem, poté nechte koláč hodinu stát a chladnout.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů