Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karbanátky s houbami bez masa

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Karbanátky s houbami bez masa - postup přípravy

Chcete si užít vynikající vegetariánské jídlo, které bude chutnat i velkým milovníkům masa? Pokud máte rádi houby, tak tento recept je pro vás naprosto dokonalý. Houbové karbanátky vypadají jako z masa, ale přitom obsahují pouze rostlinné produkty. A skvělé jsou nejen pro milovníky zeleniny i masa, ale také pro děti všeho věku. Díky tomuto pokrmu do nich dostanete spoustu zeleniny, aniž by si toho vůbec všimly. Suroviny jsou velmi jednoduché, snadno je seženete během celého roku v obchodě, ale pochopitelně během sezóny hub to bude mnohem lepší a hlavně levnější. Na tento recept můžete použít čerstvé houby z lesa, ale také kupované, konzervované nebo zavařené. V každém případě by měly být očištěné, umyté, uvařené a odkapané. Můžete proto recept připravovat během celého roku.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Brambory a mrkev uvařte ve studené vodě se slupkou. Když jsou uvařené, slijte vodu a nahraďte ji studenou vodou. Poté je oloupejte. Smíchejte v misce houby prolisované mlýnkem na maso, nadrobno nakrájenou zeleninu, drcené stroužky česneku, sůl a pepř. Přidejte 4 lžíce strouhanky, aby se hmota dobře spojila a mohli jste ji pohodlně vytvarovat.




Vše dobře promíchejte. Musíte získat dobrou, docela silnou hmotu. Nechte 20 minut odležet. Na pánvi zahřejte olej. Směs vezměte do rukou a vytvarujte kuličky, které následně zploštíte, poprášíte trochou mouky a ponoříte do hustého oleje. Na pánvi je usmažte jako karbanátky. Uvidíte, jak se budou karbanátky chovat. Pokud se při otočení rozpadnou, přidejte více mouky. Po usmažení je dejte na papírové ubrousky, abyste se zbavili přebytečného tuku.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů