Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Klasické buchty s čokoládovou náplní

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Klasické buchty s čokoládovou náplní - postup přípravy

Sladké pečivo je možné vyrábět v různých příchutích od čerstvého ovoce až po velmi sladké náplně. Klasické buchty, které se obvykle plní tvarohem nebo povidly, můžeme připravit také v čokoládové variantě. Takto plněné buchty nejsou výrazně sladké a rozhodně potěší i největší labužníky.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
  1. Do větší mísy prosejte mouku, uprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí.
  2. Na droždí nasypte lžičku cukru a zalejte je 5-6 lžícemi vlažného mléka.
  3. Vyšlehejte vejce se zbylým cukrem, dokud se úplně nerozpustí.
  4. Máslo nechte rozpustit.
  5. Jakmile kvásek vzejde, přilejte do mouky vyšlehané vejce, olej a rozpuštěné máslo a vanilkovou esenci.
  6. Z ingrediencí uhněťte nelepivé pružné hladké těsto.
  7. Nechte těsto nakynout na dvojnásobný objem.
  8. Připravte si pekáč, vymažte jej máslem a vysypte hrubou moukou (alternativně jej můžete vyložit pečícím papírem).
  9. Těsto zpracujte na větší kuličky, do každé vytvořte prstem díru, naplňte ji nutellou a zabalte do pravidelného kulovitého tvaru tak, aby byla náplň zcela uzavřená uvnitř.
  10. Vložte buchty do pekáče a přikryjte – nechte je ještě asi 30 minut kynout.
  11. Rozšlehejte vejce a potřete jím povrch nakynutých buchet.
  12. Poté vložte pekáč do trouby vyhřáté na 180 °c a pečte přibližně 30-35 minut.
  13. Po upečení potřete buchty mlékem s rozpuštěným vanilkovým cukrem, a nakonec je posypte moučkovým cukrem.



Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů