Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koblihy bez vajec a mléka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Koblihy bez vajec a mléka - postup přípravy

Dodržujete půst, nebo si chcete jednoduše užít veganské koblihy? Podívejte se na jedinečný recept na koblihy, na jejichž výrobu nepotřebujete žádné mléko, ani vejce. Pokud máte vysoký cholesterol, jste citliví na laktózu nebo jen chcete omezit živočišné produkty, je pro vás tento recept naprosto ideální. Navíc nejde o nic složitého a jsou stále velmi chutné, jemné a křehké.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vezměte velkou mísu a nalijte do ní vlažnou vodu, ve které rozpustíte droždí. Následně přidejte lžíci cukru a dobře promíchejte, aby se cukr zcela rozpustil. Do samostatné misky dejte mouku. Přidejte cukr, sůl a vanilkový cukr. Důkladně promíchejte. Do této směsi můžete přidat tekuté suroviny. Přidejte proto vodu, vanilkovou esenci, olej a vše dobře promíchejte do hladka. To je všechno.




Propracujte těsto na homogenní směs. Získané těsto rozválejte na tenký plát. Pomocí sklenice vyřízněte z těsto kruhy. Vezměte hlubokou pánev a nalijte do ní přiměřené množství oleje. Nakonec můžete koblihy osmažit na pánvi na oleji, dokud nezhnědnou. Až koblihy vychladnou, můžete je poprášit moučkovým cukrem, pokud to máte rádi. Ale koblihy bez cukru rozhodně nejsou ono. Vychutnejte si tuto zdravější variantu koblih bez živočišných produktů. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů