Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavý salát se zelím, rajčaty, mrkví a paprikou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Křupavý salát se zelím, rajčaty, mrkví a paprikou - postup přípravy

Chcete se během roku vyhnout nejrůznějším zdravotním neduhům? Potom si připravte do zásoby chutný zelný salát s rajčaty, mrkví a paprikami. Doplníte díky němu celou řadu potřebných vitamínů a posílíte tak svou imunitu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do jednotlivých misek si nahrubo nastrouhejte očištěnou mrkev a také bílé zelí. Dále pokrájejte na tenčí nudličky či středně velké kostky i oprané a očištěné papriky, cibuli a rajčata. Poté začněte s vrstvením zeleniny do důkladně vymytých a vysušených zavařovacích sklenic. Do nádob vsypte kuličky celého pepře a následně na to vrstvěte mrkve, cibuli, papriky, zelí a nakonec rajčata.




Nyní si v hrnci promíchejte ve vodě krystalový cukr, sůl, ocet a vše svařte po dobu pěti minut. Marinádu pak nalévejte naběračkou do sklenic se salátem, aby byl zcela ponořen. Také přidejte lžíci slunečnicového oleje a důkladně nádoby zavíčkujte. Nakonec je potřeba salát sterilizovat v hlubokém hrnci s vodou po dobu 25 minut. Po uplynutí doby zavařování vyjměte sklenice z hrnce, otočte dnem vzhůru a nechte zcela zchladnout.

Sklenice se salátem ze zelí, paprik, rajčat a mrkve skladujte ideálně ve sklepě, ve spíži nebo v lednici. Potřebují zkrátka chladné a temnější místo. Nakládanou zeleninu poté oceníte například k masovým nebo i zeleninovým pokrmům. Přejeme vám dobrou chuť a úspěšné zavařování.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů