Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuře na paprice na maďarský způsob

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Kuře na paprice na maďarský způsob - postup přípravy

Omamná vůně papriky, která se line z kuchyně? To je extrémně voňavý a jemný recept, kde se snoubí chuť papriky, kuřecího masa, dušené zeleniny a smetany na maďarský způsob. Kuře na paprice je oblíbené jídlo nejen v Maďarsku, ale patří ke stálicím také u nás. Vyzkoušejte maďarský způsob přípravy, který se odlišuje v několika detailech, báječnou chuť doplňují opečená cibule a rajčata. Navíc je příprava tak snadná!

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky, rozpalte máslo v pánvi a osmahněte cibulku dozlatova.




Posypte paprikou a za stálého míchání opečte. Papriku nesmíte připálit, protože by zhořkla. Pro milovníky pálivých pokrmů můžete použít pálivou papriku nebo chilli.

Nyní si připravte kuřecí maso. Můžete použít kuřecí prsní nebo stehenní řízky bez kosti a kůže nebo jakékoli kuřecí kousky, z kterých odstraňte kůži, osolte a opepřete a rozložte na paprikovou cibuli. Podlijte trochou vody a duste asi 7 minut pod pokličkou.

Připravte si zeleninu, omytá rajčata a papriku nakrájejte na velké kostičky. Vsypejte zeleninu do pánve, dobře promíchejte a zalijte kuřecím nebo zeleninovým vývarem. Po dosažení varu zakryjte pokličkou a snižte teplotu, duste asi 50 minut.

V hrnku smíchejte kysanou smetanu s moukou. Můžete použít také smetanu na šlehání. Dobře směs promíchejte a nalijte do pánve.

Směs provařte ještě dalších 10 minut, aby se chutě dokonaly promíchaly.

Podávejte horké s bílou opečenou bagetou nebo vařenou rýží. Děti ocení jako přílohu kynuté knedlíky nebo kolínka.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů