Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí prsa v sýrové peřině

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 75 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Kuřecí prsa v sýrové peřině - postup přípravy

Máte obavy, že se kuřecí prsa při pečení vysuší? Pak je vyzkoušejte připravit dle následujícího receptu, který zvládne i začátečník. Sýrová „peřina“ a smetanová zapékací omáčka zajistí šťavnatost masa, přesvědčte se.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si odblaníte a pokrájíte na kostky kuřecí prsa. Ty pak přesuňte do mísy a přelijte omáčkou ze zakysané smetany, vajec, mletého pepře, soli. Směs následně nalijte do olejem vymazané zapékací mísy nebo plechu a důkladně rozprostřete.




Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě

Na maso v omáčce v další fázi poklaďte kolečka loupané cibule a plátky omytého rajčete. Takto dejte pokrm zapékat do trouby při 180 °C po dobu 30 minut. Pak jej vyjměte, posypte hojně strouhaným sýrem (použijte cca 100 g) a ještě dopékejte při 100 °C dalších deset minut.

Servírování zapečených kuřecích prsou v sýrové „peřině“

Upečená kuřecí prsíčka podávejte ihned teplá. Hodit se jako příloha bude bramborová kaše, opečené brambory, hranolky nebo třeba i čerstvá bagetka. Porci lze doplnit i zeleninovým salátem anebo nakládanou zeleninou. Milovníci dochucovacích omáček pak mohou použít k jídlu kečup, tatarku, nebo majonézu. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na různé variace pokrmu

Držet se striktně výše uvedeného receptu nemusíte. Kuřecí prsa lze tedy nahradit klidně i těmi krůtími. Zapečená na tento způsob však budou skvělá jakákoliv masa. Zkusit můžete třeba vepřovou panenku. Kromě rajčat a cibule lze použít do pokrmu i olivy, kukuřici, cuketu, lilek, papriky a podobně.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů