Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí rolka

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Kuřecí rolka - postup přípravy

Chystáte pro své nejbližší menší společenskou party nebo jen posezení? Potom je nasnadě připravit chutné pohoštění. Hosté budou nadšení dozajista z kuřecí rolky, kterou si můžete nyní připravit podle jednoduchého receptu.

Ingredience pro:
1 porce

Korpus

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte nejprve výrobou těsta na korpus. V míse si smíchejte vejce spolu s nahrubo strouhaným tvrdým sýrem dle preferencí, majonézou a kukuřičným škrobem.




Vypracujte polotekuté těstíčko, které nechte chvíli stát při pokojové teplotě. Dále si k ruce vezměte plech, vystelte jej pečícím papírem a vlijte na něj rovnoměrně těsto. To pečte dozlatova v troubě při teplotě cca 180 °C.

V další fázi si oloupejte cibule, pokrájejte je najemno a orestujte dozlatova na troše slunečnicového oleje.

Poté směs vsypte do sekáčku a rozmixujte důkladně na kaši. Tu vložte do mísy a promíchejte spolu s mletým kuřecím masem, solí a pepřem.

Nyní vyjměte korpus v trouby, sloupněte jej z pečícího papíru.

Potřete jej důkladně masovou hmotou.

Pak zarolujte, zabalte do alobalu.

Dopékejte asi 40 minut při stejné teplotě.

Upečenou kuřecí rolku vyjměte z trouby, rozbalte z alobalu a po zchladnutí podávejte pokrájenou na stejně široké plátky.

K této chuťovce můžete klidně podávat i studené ochucovací omáčky, jako tatarku, majonézu, kečup nebo dip ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Hodit se bude jako obloha zeleninový salát anebo nakládaná zelenina. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů