Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodná roláda z vepřové panenky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Lahodná roláda z vepřové panenky - postup přípravy

Chtěli byste pro svou rodinu připravit skutečně mimořádný neřkuli sváteční oběd? Vsaďte tedy na šťavnatou roládu z vepřové panenky. Je velice jemná a chutná. Kromě jiného její přípravu zvládne i jakýkoliv začátečník.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si v mixéru rozdrťte stroužky česneku a také k nim přidejte slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, sušené oregano, petrželku, sladkou mletou papriku, citronovou šťávu, med a hořčici. Nyní si k ruce vezměte vepřovou panenku, očistěte ji a skrojte tak, abyste získali jeden velký masový plát. Ten pak namarinujete v již vytvořené bylinkové směsi. Maso vložte do sáčku a uložte do lednice asi na hodinu.




V další fázi si očistěte papriky od semínek a stopek a dejte péct do trouby slupkou nahoru při 250 °C. Zeleninu vyjměte v okamžiku, kdy je na povrchu zbarvená do černa. Spečené slupky následně odstraňte nožem. Posléze začněte s kompletací rolády. Marinovanou vepřovou panenku vyjměte z chladničky a plát naplňte kousky pečených paprik, také přidejte slaninu na kousky pokrájenou a vše přesypte strouhaným sýrem. Maso zarolujte, zafixujte provázkem a dejte chvíli stranou. Nyní ještě oloupejte brambory, cibuli, česnek a pokrájejte. Vše okořeňte dle libosti, promastěte olejem a navrstvěte do plechu. Na zeleninu nakonec položte vepřovou roládu, přikryjte pokrm alobalem a pečte v troubě asi hodinu na 200 °C. Po uplynutí této doby dopékejte pokrm dalších 10 až 15 minut bez hliníkové fólie.

Upečený pokrm vyjměte z trouby a ihned podávejte. Roládu pokrájejte na stejně silné plátky a servírujte s menším množstvím zeleninové přílohy. Možné je přidat k porci i salát z okurek a rajčat. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů