Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodné chlebíčky zapečené v troubě

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Lahodné chlebíčky zapečené v troubě - postup přípravy

Připravujete standardně k společenskému posezení s přáteli nebo rodinou chlebíčky s bramborovým salátem, vejcem a šunkou? Takové chuťovky jsou skutečně lákavé, ovšem co zkusit něco nového a neokoukaného? Zapečené sendviče si zamilují všichni strávníci!

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si omyjte veškerou zeleninu, tj. sladkou papriku, rajče a také čerstvý kopr. Papriku následně očistěte od semínek a stopky a pokrájejte na menší kostičky. To samé učiňte s rajčetem.




Oba druhy zeleniny vložte do velké mísy a promíchejte rovněž s jemně nasekaným koprem, kostičkami salámu, nahrubo strouhaným sýrem a na závěr směs ještě osolte a opepřete dle preferencí. Vše zakápněte majonézou a důkladně propojte lžící.

Vrstvení směsi na pečivo a zapékání chlebíčků

Nyní si k ruce vezměte čerstvou veku nebo bílý chléb a pokrájejte jej na stejně silné plátky. Každý kus pak pomažte trochou sladkého kečupu a naneste na něj i směs zeleniny, sýra a salámu.

Chlebíčky vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte zapékat do předehřáté trouby po dobu pěti až deseti minut. Sýr by se měl roztavit.

Servírování zapečených chlebíčků

Po zapečení chlebíčky ihned podávejte. Skvělé jsou totiž ještě teplé. Chuťovka se bude hodit nejen k pivu, ale třeba i k suchému bílému vínu. Přejeme vám dobrou chuť.

Různé variace zapečených chlebíčků

Pokud vás nezaujala kombinace výše zvolených surovin na směs, můžete samozřejmě zvolit i jinou. Možné je do náplně chlebíčků zakomponovat například sušená rajčata, černé vypeckované olivy, kukuřici, či jiné druhy sýrů (niva, gorgonzola, mozzarella a podobně).

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů