Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodný guláš s hovězím masem a bramborami

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Lahodný guláš s hovězím masem a bramborami - postup přípravy

Pokud máte v oblibě opravdu hutná jídla, která skvěle zasytí a zahřejí v žaludku, pak se můžete inspirovat tímto skvělým receptem. Zkuste si uvařit hovězí guláš dle tradiční maďarské receptury. Je vhodný jak na oběd s pečivem, tak i na večeři pro celou rodinu. Potěšíte jím zejména muže.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jak postupovat při přípravě hovězího guláše?



Maso si nejprve odblaňte a pokrájejte ho na větší kostky. Pak si najemno nasekejte cibuli a vložte ji do velkého hrnce s trochou sádla. Restujte do zlatova a následně přidejte i masové kostky. Ty rovněž opékejte ze všech stran na středním plamenu. Maso dochuťte průběžně mletým kmínem, solí, pepřem a mletou paprikou. Pozor, abyste masové kostky nepřipálili, aby nebyly hořké. Restujte tedy masovou směs s kořením na mírnějším plamenu.




Mezitím co se maso opéká, připravte si brambory a ostatní zeleninu. Vše omyjte, očistěte a pokrájejte na kostky. Přidejte k masu s kořením a promíchejte. V poslední fázi vložte do směsi v hrnci i prolisované stroužky česneku a rajče, které jste předtím spařili horkou vodou, oloupali a pokrájeli na kostky. K zelenině a masu přilijte také vodu a duste všechny ingredience pod poklicí asi 40 minut. Poté by měl být guláš hotový.

Servírování hovězího guláše



Uvařený guláš podávejte s jemně nasekanou petrželkou a čerstvým chlebem. Někdo má rád i jiné pečivo, jako jsou rohlíky, nebo housky. Pokud se vám bude zdát guláš méně pikantní, můžete jej samozřejmě ochutit mletým chilli, nebo přidat pálivou papriku. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů