Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Luxusní želé dort s ovocem jako z restaurace

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Luxusní želé dort s ovocem jako z restaurace - postup přípravy

Připravte si krásný a lahodný želé dezert, ve kterém se střídají krémově bílé pruhy s ovocnou vrstvou. Příprava vám zabere jen chvilku, přesto bude výsledek vypadat jako z pětihvězdičkové restaurace.

Ingredience pro:
20 porcí

Bílá kokosová část

Ovocná část

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Nejprve připravte krémově bílou část. Do velké žáruvzdorné skleněné mísy nalijte kokosovou smetanu spolu s vodou. V menší mističce smíchejte želatinu, agar a cukr. Vsypte do mísy s kokosovou smetanou a vodou. Zahřejte a za stálého míchání uvařte do želatinové konzistence. Připravte si bábovkovou formu a všechnu bílou hmotu do ní nalijte.

2. KROK

Ztuhlou bílou želatinovou hmotu vyklopte na talíř a opatrně ukrajujte malé pravidelné plátky. Ty pak naskládejte znovu do bábovkové formy tak, aby mezi jednotlivými bílými dílky byla vždy mezera. Vystačí vám tedy na dva stejné dezerty.

3. KROK

Připravené ovoce nakrájejte na malé, stejné kousky. Smíchejte několik druhů, dezert bude mít zajímavější chuť. V další misce smíchejte 600 ml vody se směsí cukru, želatinového prášku a agaru. Opět zahřejte a míchejte tak dlouho, dokud nevznikne gelovitá konzistence. Nechte trochu vychladnout, ale ne tolik, aby hmota ztuhla. Nalijte želatinu do jedné mezery v bábovkové formě asi do poloviny. Nasypte trochu ovoce a dolijte zbylou část želatinou.

4. KROK

Takto postupujte se všemi zbývajícími dílky. Želatinu, která zbyde, rozlijte po celém povrchu, aby se dezert hezky sjednotil. Nechte dobře ztuhnout a vyklopte na připravený talíř. Výsledný dezert bude nejen skvěle chutnat, ale také vypadat velmi efektně. Hodí se i jako narozeninový dort nebo lehké letní osvěžení.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů