Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Maďarská kuřecí polévka Paló se zeleninou a zakysanou smetanou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Maďarská kuřecí polévka Paló se zeleninou a zakysanou smetanou - postup přípravy

Když se řekne kuřecí polévka, většina z nás si vybaví vývar s otrhaným masem a těstovinami, případně knedlíčky či rýží. To je ale velmi omezená představa. Kuřecí vývar je totiž velmi variabilní surovina, která i ve formě polévky může vypadat velice různorodě. Co třeba do ní přidat trochu zelených fazolových lusků a zakysané smetany? K tomu nějaké to zajímavé koření, jako je oregano nebo kurkuma a získáte neotřelou a neuvěřitelně chutnou polévku, kterou své blízké velmi mile překvapíte.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Oloupejte cibuli a stroužek česneku a obojí nasekejte najemno. Kuřecí stehna umyjte pod tekoucí vodou, osušte papírovými utěrkami, stáhněte z nich kůži, odstraňte kosti a maso nakrájejte na kostičky.




Na kamnech rozehřejte v hrnci trochu oleje a osmahněte na něm cibuli s česnekem. Když začnou vonět, přisypejte k nim červenou papriku a trochu ji orestujte. Pak přidejte pokrájené kuře, posypejte ho solí, pepřem, kmínem, oreganem a kurkumou a přidejte do hrnce asi 300 mililitrů vody. Přiklopte pokličkou a na středním plameni duste, dokud maso nebude zpola vařené. Pak přidejte zelené fazolky, dolijte zbylé množství vody a vařte vše doměkka.

Když jsou maso i fazolky uvařené, smíchejte si vedle v misce zakysanou smetanu s hladkou moukou a přidejte jednu polévkovou lžíci vody z polévky. Vidličkou či metlou směs dobře promíchejte, abyste se zbavili případných hrudek a tuto směs vylijte do polévky.

Znovu promíchejte a vařte vše dalších 8 až 10 minut.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů