Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masové karbanátky

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Masové karbanátky - postup přípravy

Z mletého masa nemusí vzniknout jenom sekaná. Dá se použít také na druhou pochoutku, kterou jsou karbanátky. Tento recept vás provede jejich přípravou tak, jak by měly vznikat od samotné přípravy masa, až po tepelnou úpravu na pánvi, která je pro ně typická. Výsledkem bude jak skvělý vzhled, tak i báječná chuť.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Základ na karbanátky je jasný. Jedná se o masovou směs, která musí mít jak správnou konzistenci, tak by měla mít také správnou chuť. Základem je smíchat oba dva druhy masa, ke kterému následně přidáte sůl, papriku, červenou petrželku a prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli, čímž maso dochutíte tak, jak máte rádi.




Druhou fází je přidání dalších ingrediencí, které napomohou tomu, že karbanátky budou mít potřebnou strukturu. Přidejte do masa vejce a dále také housky předem lehce namočené v mléce. Začněte maso ručně zpracovávat, aby se propojily jednotlivé složky a směs začala držet tvar.

Nyní ze své masové směsi můžete začít vytvářet karbanátky, které by měly být pokud možno všechny stejně velké. Pro jednodušší postup si namočte ruce a potom ve svých dlaních nejprve vytvořte kuličku a tu zmáčkněte tak, aby vznikl právě požadovaný karbanátek. Ideální výška je zhruba 2 centimetry.

Karbanátky následně smažte na pánvičce. Tu nejprve rozehřejte, přidejte olej a poté pokládejte jeden karbanátek vedle druhého. Nejprve je opékejte z jedné strany, potom z druhé. Na každou stranu je vhodné počítat i s několika minutami, abyste zajistili, že bude maso udělané i ve svém středu.

Když jsou karbanátky usmažené, můžete je vyndat z pánve a položit na papírovou utěrku, která z nich vysaje přebytečný olej. Potom už je můžete naservírovat. Tou nejlepší přílohou je v tomto případě jemná bramborová kaše s máslem a mlékem, dokonale vyšlehaná.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů