Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mléčné palačinky

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Mléčné palačinky - postup přípravy

Palačinky jsou oblíbenou pochutinou všech národů po celém světě. Existuje mnoho variací na tento jednoduchý snídaňový pokrm, který je rychlý, snadný a chutný zároveň. My vám dnes představíme jeden z nich. Jsou to palačinky na bázi mléka, které připravovaly už naše babičky. Tyto palačinky jsou tak jednoduché, že je bez obtíží zvládne i začátečník. Budou chutné a voňavé a skvělé s náplní z tvarohu, džemu i čerstvého ovoce.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do hlubší mísy rozbijte čtyři vajíčka, přidejte cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Všechny přísady dobře rozmíchejte metličkou. Během šlehání do směsi přilijte ještě rostlinný olej a dvě sklenice mléka.




Směs dobře promíchejte a přidejte ještě sklenici vroucí vody. Do směsi přimíchejte dvě lžíce bramborového škrobu a nakonec postupně přimíchávejte mouku. Ze směsi vymíchejte hladké, řídké a jednolité těsto. Dejte pozor, aby v něm nezůstaly hrudky. Pokud se tam přeci jenom nějaká objeví, použijte elektrický šlehač nebo ponorný mixér, který vás jich snadno a rychle zbaví.

Na sporáku rozpalte pánev s trochou oleje či rozpuštěného másla nebo sádla. Když je tuk dostatečně horký, přendejte do pánve jednu naběračku těsta tak, aby zaplnilo celou pánev, ale vrstva byla co nejtenčí. Smažte palačinky po obou stranách dozlatova.

Pro servírování palačinek máte několik možností. Buďto můžete několik plátků uspořádat do stohu a mezi ně namazat vrstvu marmelády, nutely nebo je přelít javorovým sirupem a kouskem rozpuštěného másla. Můžete také jednotlivé plátky namazat svou oblíbenou náplní a zamotat palačinky do malých roládek, které navrch postříkáte kondenzovaným mlékem a čokoládovou polevou a/nebo je ozdobíte šlehačkou sypanou sekanými ořechy.

Skvěle palačinky chutnají také naplněné vrstvou tvarohu a čerstvého ovoce, jako jsou třešně, jahody či maliny.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů