Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Muffiny s tvarohem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Muffiny s tvarohem - postup přípravy

Muffiny jsou kultovní pečivo, které k nám doputovalo ze západních anglosaských zemí. A není divu, že získaly na popularitě i u nás v Česku. Původně se muffiny zrodily v Britském království, ale existují i další varianty z jiných zemí, zejména pak z USA, které se ve světě rozšířily nejvíce. My vám dnes prozradíme recept na chutné domácí muffiny se zakysanou smetanou a tvarohem, které se vám budou jen rozplývat na jazyku a se šálkem kávy nebo čaje budou chutnat naprosto nedostižně.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni na kamnech si dejte roztavit sádlo a nechte ho vychladnout. Rozinky umyjte, spařte je horkou vodou a osušte je papírovou utěrkou.




V misce rozmíchejte tvaroh elektrickým šlehačem a rozklepněte k němu dvě vajíčka. Vše důkladně vyšlehejte do hladka. Přidejte cukr, smetanu, jedlou sodu, sůl a rozpuštěné máslo a znovu šlehejte. Po menších dílech za stálého míchání přidejte do směsi také mouku a zadělejte jednolité, hladké, řidší těsto. Přidejte k němu připravené rozinky a znovu dobře promíchejte.

Zapněte si troubu a dejte ji předehřát na 180 stupňů Celsia. Připravte si formu na muffiny, případně vyloženou papírovými nebo silikonovými košíčky. Lžičkou odměřte do každého košíčku těsto tak, aby sahalo pár milimetrů pod okraj. Takto připravené muffiny dejte péct asi na 30 až 35 minut.

Když těsto vyběhne nahoru a jeho povrch zezlátne, máte hotovo a můžete dobrůtku vyndat z trouby. Zasypejte povrch muffinů moučkovým cukrem a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo chutné kávy.

Tip:

Namísto rozinek můžete do těsta přidat také kousky drcené čokolády, případně bobulovité ovoce, jako jsou borůvky nebo maliny. Na ozdobu můžete mimo moučkového cukru použít také šlehačkový krém nebo nějakou chutnou barevnou polevu.

Dobře se bavte a dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů