Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané domácí rohlíky

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nadýchané domácí rohlíky - postup přípravy

Chcete své rodině udělat radost domácími rohlíky, ale nikdy jste je nepekli? Potom se můžete inspirovat následujícím receptem. Díky němu připravíte to nejjemnější a nejlahodnější pečivo, které jste kdy jedli.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si do hlubší mísy vsypete sušené droždí. To pak přelijte teplým mlékem, teplou vodou a přidejte i krupicový cukr. Pečlivě vše promíchejte. Následně přijde na řadu slunečnicový olej, bílý jogurt, vejce a prosátá hladká mouka se solí.




Ze všech suroviny vypracujte ručně nebo pomocí kuchyňského robota hladké a vláčné těsto, které se nebude lepit. To pak v míse překryjte potravinovou fólií a nechte hodinu a půl kynout na teplém místě.

Tvoření rohlíku a jejich pečení

Až těsto vykyne, vyjměte jej na naolejovaný vál, a ještě rukama propracujte. Poté těsto rozdělte na deset stejně velkých bochánků. Při práci s hmotou nepřidávejte mouku. Rohlíky tvořte tak, že na olejem potřené pracovní ploše každý bochánek vyválíte v placku a tu zarolujete do tvaru rohlíku.

Jednotlivé kusy vyskládejte na plech s pečícím papírem a nechte ještě v teple kynout asi půl hodiny. Nakonec těsto potřete trochou vody a dejte péct do trouby na 220 °C po dobu 20 minut. Upečené rohlíky vyjměte, ještě horké pomažte máslem a nechte vychladnout.

Servírování domácích rohlíků

Až poprvé ochutnáte tohle skvostné domácí pečivo, určitě si přestanete kupovat to v supermarketu. Rohlíky s láskou a péčí připravené jsou zkrátka nepřekonatelné. Oceníte je jak na snídani, tak i na svačinu s uzeninou, sýrem či pomazánkou. Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů