Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný jablečný koláč s pudinkovou náplní

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nadýchaný jablečný koláč s pudinkovou náplní - postup přípravy

Zbyla vám ve spíži jablíčka a nevíte co s nimi? Potom si z nich můžete připravit například nadýchaný jablečný koláč s pudinkovou náplní. Jeho chuť je výjimečná a konzistence velmi jemná, proto se téměř rozplývá na jazyku.

Ingredience pro:
8 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte nejprve přípravou těsta. V míse si vyšlehejte vejce spolu s krupicovým cukrem. Poté přidejte vanilkový cukr, mléko, kypřící prášek do pečiva a prosátou polohrubou mouku. Ve výsledku byste měli vypracovat hladké polotekuté těsto, které dejte zatím stranou.




Příprava pudinkové náplně, kompletace koláče a jeho pečení

Nyní se pusťte do přípravy pudinkové náplně. V rendlíku si vyšlehejte jedno vejce spolu s moučkovým cukrem a kukuřičným škrobem. Poté směs přelijte mlékem a dejte na střední plamen vařit do zhoustnutí. U toho neustále krém míchejte.

Nakonec pudink odstavte z plotny a nechte zchladnout. Mezitím si oloupejte jablka, očistěte od jádřinců a pokrájejte na plátky. Ty vyskládejte na dno koláčové formy (kterou jste vystlali pečícím papírem), ovoce přelijte těstem a na vrch naneste pomocí cukrářského sáčku pudinkovou náplň.

Koláč dejte péct do trouby na cca 20 až 30 minut při teplotě 180 °C.

Servírování jablečného koláče s pudinkovou náplní

Upečený koláč s jablky a pudinkovou náplní vyjměte z trouby, posypte dle libosti moučkovým cukrem a podávejte po vychladnutí třeba s kávou nebo čajem. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů