Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nejlepší česneková pomazánka se sýrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Nejlepší česneková pomazánka se sýrem - postup přípravy

Chystáte pro svou rodinu či přátele chutné pohoštění a přemýšlíte nad tím, jakou pomazánku zvolit? Pak zkuste tu z česneku a strouhaného tvrdého sýra. Bezpochyby potěší kdejakého strávníka. Vaše chlebíčky nebo jednohubky dokonale doplní. Hosté se budou dozajista oblizovat až za ušima.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si do větší misky najemno nastrouhejte tvrdý sýr dle výběru (nejchutnější bude ten, který má vyšší obsah tuku).




Pak k němu přidejte prolisované stroužky česneku, najemno nasekanou šalotku (může být i klasická žlutá cibule), pomazánkové máslo, osolte, opepřete dle chuti a důkladně vše lžící promíchejte, abyste získali homogenní směs. Vaše pomazánka je nyní hotová. Před nanášením na pečivo je vhodné nechat ji vychladit v lednici.

Chlazenou česnekovou pomazánku navrstvěte v dostatečném množství na pokrájenou veku, nebo čerstvou bagetku. Podávejte například s hroznovým vínem překrojeným na půlku, nebo pokrájenými cherry rajčátky. Hodit se však bude i salátová okurka, která je v kombinaci s česnekem a sýrem neodolatelná. Kromě toho i skvěle vypadá.

Pakliže si budete chtít pomazánku ozvláštnit, nasypte do ní ještě jemně strouhanou libovou šunku, nebo dochuťte čerstvé bylinky typu jarní cibulka, pažitka, či petrželka. O něco málo chutnější chlebíčky a jednohubky připravíte, když místo pomazánkového másla použijete to klasické změklé a pečivo potřené směsí ještě v troubě na pět minut necháte zapéct. To je křehká a vláčná dokonalost.

Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů