Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený koláč z ovesných vloček a medu

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nepečený koláč z ovesných vloček a medu - postup přípravy

Když se řekne dieta, mnoho lidí se začne hroutit v domnění, že si musí odepřít i sladké. S tímto nepečeným koláčem však můžete mlsat i nadále. Vaše hubnoucí snahy to nijak nenaruší. Recept obsahuje samé zdravé suroviny, přesvědčte se.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V sekáčku si rozemelte na homogenní hmotu ovesné vločky spolu s rozinkami, mandlemi, kokosem a solí.




Poté si v rendlíku smíchejte arašídové máslo, med, vanilkovou esenci, kokosový olej a zahřejte na středním plamenu.

Rozpuštěnou směs následně vlijte na ovesné vločky, promíchejte a vypracujte tužší těstíčko, které bude sloužit jako samotný korpus koláče.

V další fázi si v míse smíchejte med, kakao, vanilkovou esenci a rozpuštěný kokosový olej. Tak připravíte polevu na zákusek.

Nyní začněte s kompletací koláče. Do formy navrstvěte ovesnou hmotu a dobře upěchujte lžící.

Nakonec ji přelijte čokoládovou polevou a dejte tuhnout vše do lednice na několik hodin.

Ztuhlý ovesný koláč vyjměte z lednice, naporcujte na přiměřeně velké kousky a podávejte například s šálkem kávy, kakaem, nebo čajem.

Po tomto zdravém dezertu bez gramu cukru nemusíte mít rozhodně výčitky svědomí. Ocení jej i zastánci raw stravy. Přejeme dobré chutnání.

Možné je do těsta na korpus koláče zakomponovat například i brusinky nebo fíky, kromě výše uvedených rozinek.

Na polevu pak lze nasypat na ozdobu i drcené lískové nebo vlašské ořechy. Skvělý ovšem bude k strouhaný kokos.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů