Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Netradiční dort z mletého masa plněný špagetami

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Netradiční dort z mletého masa plněný špagetami - postup přípravy

Chcete pro své blízké připravit k obědu či večeři něco skutečně neotřelého? Potom vsaďte na netradiční dort z mletého masa, který je plněný špagetami. Zní to poněkud podivně, avšak výsledek je více než lahodný!

Ingredience pro:
6 porcí

Masová směs

Špagety

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si mleté maso smícháte v míse spolu s jemně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželí, rajským protlakem, strouhaným parmezánem, solí, pepřem, strouhankou a vejci.




Ze všech surovin vypracujte homogenní směs, kterou navrstvěte na okraje jiné skleněné misky vystlané potravinovou fólií.

Příprava špaget, kompletace masového dortu a jeho pečení v troubě

Dále si orestujte na troše olivového oleje jemně nasekaná česnek spolu s chilli vločkami. Po chvíli přidejte rajčatovou omáčku či protlak a povařte pár minut. Část omáčky odeberte do hrníčku a do zbytku zamíchejte vařené špagety.

Ty následně vložte doprostřed mletého masa v misce, posypte strouhanou mozzarellou a pomocí potravinové fólie vše zabalte do jakéhosi bochánku.

Ten potřete olivovým olejem, přeneste do zapékací misky a pečte v troubě asi půl hodiny při teplotě 190 °C. Posledních deset minut pak dopékejte polité rajskou omáčkou a obložené plátkovým sýrem.

Servírování masového dortu

Pokrm po upečení ihned podávejte. Skvělý bude jak samotný, tak třeba s kouskem rozpečeného pečiva. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů