Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Netradiční pěnový jahodový dort se želatinou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Netradiční pěnový jahodový dort se želatinou - postup přípravy

Tento velmi chutný dort s jahodovou pěnou bude ozdobou každé oslavy. Jeho netradiční vzhled doplňuje plná nasládlá chuť ovoce v jemné pěně, která se rozplývá na jazyku. Recept rozhodně musíte vyzkoušet.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
  1. Ve větší míse vyšlehejte vejce s krupicovým cukrem do pěny.
  2. Přidejte hladkou i mandlovou mouku a špetku solí – důkladně je vmíchejte do pěny.
  3. Dortovou formu vystelte pečícím papírem.
  4. Nalijte připravené těsto do formy a pečte v troubě rozehřáté na 180 °C přibližně 15 minut (dokud povrch nezezlátne).
  5. Vyšlehejte smetanu na šlehání do tuhé šlehačky.
  6. Připravte si želatinu – promíchejte ji s vodou a nechte bobtnat.
  7. 250 g jahod rozmixujte společně s citronovou šťávou na husté pyré.
  8. Lžičku pyré smíchejte s želatinou.
  9. Nalijte celou želatinu do pyré, přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt.
  10. Vše důkladně promíchejte.
  11. Do směsi přidejte šlehačku a tvaroh, promíchejte a nechte odpočívat v lednici.
  12. Připravte si hlubokou mísu a vystelte ji potravinářskou fólií.
  13. Do mísy vyskládejte na dno a po stranách jahody rozkrojené podélně na polovinu.
  14. Na jahody nalejte připravenou směs z pyré želatiny, šlehačky a tvarohu.
  15. Náplň přikryjte upečeným korpusem a lehce jej zatlačte dovnitř mísy tak, aby na náplň dosedl.
  16. Dort nechte minimálně 12 hodin chladit v lednici.
  17. Po vychlazení vyklopte dort z mísy na servírovací talíř.



Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů